28 Şubat 2013 Perşembe

Renkli salata



Bu salatayı çok önceden yapmış, bir grup çok sevgili arkadaşımın beni ziyaretlerinde ikram etmiştim de şimdi buraya not düşüyorum. Zira tekrar yapasım geldi.


Şöyle yapıyoruz efenim:

10 tane kadar patatesi haşlıyoruz. Ve eziyoruz. İçine tuz, karabiner ve limon ilave edip karıştırıyoruz. İki parçaya bölüyoruz.

2 büyük boy havucu rendeleyip zeytin yağında biraz kavuruyoruz. Sarımsaklı süzme yogurt ve tuz ilavesiye bir kapta karıştırıyoruz.

1 kase kadar mor lahanayı rendeleyip 3-4 dakika zeytinyağında kavuruyoruz. İkiye böldüğümüz patateslerin ilk parçasıyla bunu karıştırıyoruz.

Doğranmış taze soğan ve maydanozla da diğer ezilmiş patates parçasını karıştırıyoruz.

Şimdi elimizde  grup  salata oldu bunları istediğimiz bir kalıba istediğimiz sıra ile üst üste yerleştiriyoruz. Güzelce bastırıyoruz. Üzerine de sarımsaklı yoğurtla süs yapıp afiyetle yiyoruz.




21 Şubat 2013 Perşembe

Su Kaplumbağası Zararlıymış

Yani...

Evde beslemek..



Şöyle ki, bu hayvancıkların ve dahi tüm sürüngenlerin  besinleri sindirebilmeleri için bağırsaklarında salmonella  bakterisi bulunurmuş. Bu hayvancıklar için faydalı olan bu bakteri insan oğlu içinse -bilhassa çocuk ve yaşlılar için- ölümcül hastalıklara sebep olabilmekteymiş.

Çok canım sıkıldı. Oğluma büyüdüğü ve bir canlının sorumluluğunu alabileceği için minik, sevimli bir su kaplumbağası aldık iki hafta kadar önce. Zaten bu canlıların doğal ortamında olmayışı, böyle hapsedilmeleri çok canımı sıkıyordu. Bir de üstüne bunlar eklendi.

Benim de orta okuldayken bir su kaplumbağam vardı. Kendisi vefaat edince gidip bir japon balığı almıştım fanusta. Sonra benim japon geliştikçe gelişti ve ben kendisini fanustan atar diye endişelenip orta boy bir akvaryum almıştım. İçine de birkaç güzel balık daha almıştım. Çok güzellerdi.. Fakat bir süre sonra sıkıldığımda akvaryumumu bir muhabbet kuşuyla değiştirmiştim. En son kuşum öyle güzel konuşuyordu ki ben üniversiteye geldikten sonra ki akıbetini burada paylaşmak istemiyorum. Ama neler neler söylüyordu... Çok tatlıydı.

Şimdi ise o kuşlara dayanamıyorum. Kafeste olmalarına, hem cinslerinden ayrı yaşamalarına. Bu sebepten oğluma kuş almayı hiç düşünmüyorum. Umarım ısrarcı olmaz kendisi de.

Hiç böyle zararlı olacağını düşünmezdim ben bu miniklerin. Bunları şimdi öğrenmek çok kötü oldu. Tabi hastalandıktan sonra öğrenmekten iyidir.

Kaplumbağaya ya da suyuna dokunulursa yaralardan ya da ağız yoluyla direkt bu bakteri vücuda geçebilirmiş. Ve çözümü de yaralı elle ellememek ve ellerimizde yara olmasa da hemen elimizi sabunla yıkamakmış. Yetişkinlerde çok hafif atlatılan bir hastalık oluyormuş fakat çocuklar için tehlikeliymiş.


Neyse ki oğlum hemen ellerini yıkıyor fakat, olabilir yıkamayabilir çocuk neticede. Oyuna dalıp unutabilir.
Ya da eve gelen minikler suya parmak sokabilir.

Şimdi bu miniği biz ne yapacağız. Cami avlusuna bırakamayız ki... Pet shopa geri götürüp bebeğimizi teslim etmeyi düşünüyorum, umarım kabul ederler..

18 Şubat 2013 Pazartesi

Ofiste bebek partisi

Bu sezon ne bereketli maşallah...




O kadar çok bebek haberi alıyoruz ki nüfus patlaması var sanacağım böyle devam ederse.




10 şubatta doğan bebeğin annesi işten ayrılmadan önce onu da anlı şanlı bir baby showerla yolcu ettik. Daha önce ki partimize bir göz atmak isteyen olursa...



Parti temamız ise uğur böceğiydi. Oğlumuz da ailesine uğur getirsin, bereket getirsin diye.


 Allah dileyen herkese sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin..

Doğum bekleyenlere sağlıklı, doğal ve kolay doğumlar nasip etsin..

Doğan minnaklara hayırlı, sağlıklı ömürler versin...





Benim bu hafta sonu için oğlumun 4. yaş günü partisi organizasyonu yapmam gerekiyor.
Ömerciğin en sevdiği renk yeşil.. Bir teması olmayan fakat yerin göğün yeşil olduğu bir parti hayal ediyorum. Ne kadar başarılı olabilirim 6 günde, 5i iş günü olan 6 kısacık günde bilmiyorum. Üstelik enerjim de dibe vurmuşken. Dışarda bir yerde yapalım dedi bizimkiler fakat çocuklarla rahat olmayacağını düşünen ben fedakar annenin yüreği el vermedi :P

4. yaş günü olmasa hiç de önemsemiycem de, bizim oğlanın odasına taşınması için önemli bir gün olacak bu parti. Partiyi yapıp geceyi bizim oda da geçirebilir fakat biz bugünün üzerine çok odaklandık, inşallah sonu hüsran olmaz.

Yeşil bir parti.... fikirlere açığım...

4 Şubat 2013 Pazartesi

Sapanca Kahvaltısı ve sonrası



Bugün hava çok güzeldi. Neler yaptınız?

Biz soluğu Sapanca sahilinde aldık.

Kahvaltının ardından da sahilin diğer tarafına dolandık. Ve kahvelerimizi de bu tarafta yudumladık.


Bu hafta annem akraba düğünü sebebiyle evine gidince ben de izinli bir ev hanımıyım. Oğlumun kreşi yarı yıl tatilinde olunca mecburen kullanıyorum bu izni. Bakalım nasıl geçecek bu hafta, neler yapacağız bıdığımla...?

Faaliyet filan da pek ayarlamadım.

Yeni oyun hamurları almıştım. Cuma akşamı buldu fırlama...
Yeni çıkartma kitapları almıştım. Cumartesi eve dönünce de onları buldu.
Elimde bir tek kum boyama mıdır nedir ilk kez aldığım zımbırtı kaldı.
Şubat ayı Meraklı Minik'i de gidip alırsak bu hafta bizi idare eder diye düşünüyorum.

Geceleri de aile reisiyle film seyredelim diyoruz ama benim filmleri sonuna kadar uyumadan izlemem zor oluyor bu aralar :)) Olsun ben de uykumu alırım.
Dimi?



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...