20 Eylül 2010 Pazartesi

Caillou


Dün sabah akrabalarımız kahvaltıdan sonra bizden ayrılınca Ömercik hemen uyudu. Çok gecikmişti uykusu, fena halde kafasına vurmuştu.

O uyuyunca TV'nin karşısına geçtik babasıyla beraber. Ve Caillou izledik :))

1,5 yaşına gelmesine rağmen henüz TV seyretmeye başlamadı bizim minik. Bilinçli olarak izletmiyoruz. Bir çok uzmanın 3 yaşına kadar zararlı olduğunu söylemesi bu kararı aldırdı bize.

Biz işteyken de izlemiyor. Annem sağ olsun o uyanıkken açmıyor televizyonu. Bakıcı olsa en çok bu konu beni rahatsız ederdi galiba.

Ramazanda babam da burdayken zaman zaman TV izlemişliği var 1 kaç dakikalık. Annanesiyle oynarken babam haberleri izlemek istiyor ama kabına sığamayan yumurca hemen salona dedesinin yanına gidip TV'nin karşısında alıyor soluğu. 'Çekil oğlum ordan' lar kar etmeyince de babam teevizyonu kapatıyor. Bizim ki de eliyle bitti gitti işareti yapıyor :))) Babam sayesinde televizyondan haberdar oldu oğlum.

TV'nin kumandasız açılma butonunu keşfedip arada kendisi de açıyor ama biz hemen kapatıyoruz. Çok da ısrarcı değil. Zira zevk alacağı bireyler olduğunun farkında değil. Caillou gibi.

Biz de Caillou'yu hiç izlememiştik daha önce. Dün ylesine açıp izledikten sonra çok sempatik geldi. Aman pek kibar pek akıllı bir çocukmuş bu Caillou. Aklımdan uyuyan kirpi uyanınca izletsek mi, tepkisi ne olur acaba diye geçirmedim değil.

Ama yok izletmedik. İzlemesin de inşallah hiç olmazsa 3 yaşına kadar. Nasıl olsa öğrenecek ve sevecek. Ve mümkünse pek sevmesin.

Böyle izletmeyerek çocuğu ilerde müptelası yapmayız herhalde. Hani ilerde izlemediği yılların acısını çıkartmasın :)

3 yorum:

∂єкσяαρѕυωαѕуση dedi ki...

hiç izlemediyse anlayacağı isteyeceği döneme kadar bekleyin bence .. sizinle 3 yaşına kadar tv izlemiş/izlememiş çocuk kıyaslaması yapabiliriz :) dil gelişimi nasıl mesela? fark görüyormusunuz

bir tanıdığımızın çocuğunun yatağı tv odasındaydı sabah akşam açıktı! çocuk bir bucuk yasında bıcır bıcır konuşuyordu, biz dil konusunda sıkıntılar yaşayınca tv bağladık ama bu örnek beni şaşırtıyor!

nohut oda dedi ki...

caillou ıyı cocuktur..buyuyunce tercıh edebılırsınız..ıyı yapıyorsunuz..ama sımdılık farkında degıl sonradan onlrda ıstıyor maalesef

nghnca dedi ki...

Bizimkiler 3ü geçtiler,biri 5 biri 4 olmak üzere..Kontrollü vcdlerle başladık tvye..Biz de izlemediğimiz için açtım kapattım sorunu olmuyor ama misafir bulunduğumuz evlerde çocuk kanallarından gözlerini alamıyorlar:)Bunu zarar görmüyorum,evde böyle bir talepleri yok,ne kadar uzak kalsalar o kadar,iyi..Ha bir de kitapları çok seviyorlar..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...