21 Ocak 2013 Pazartesi

Dekorasyon

Uzun zamandır alış veriş yapasım hiç gelmiyor. Hasbelkader bir alışveriş merkezine yolumuz düşmüşse ki genelde ufaklık için gereken birkaç parçayı almak gerektiğinde düşer o yol oraya, 'gelmişken bir-iki şey de kendime bakayım' desem de girdiğim mağazadan jet hızıyla çıkıyor sonrasında eskiden severek gezdiğim bir markayı görüp 'dur şuraya bir bakayım' diyorum ama orda da hızlı bir tur atıp çıkıyorum.
Hasılı kelam yaşlandıkça anneme benziyorum :)


Şu aralar biraz toparlanıyorum diye düşünmeye başladım. Yok yine kendime kıyafet filan bakmıycam fakat evde ufak değişiklikler yapayım diyorum.



Şöyle ki; 3,5 yıl önce taşındığımız bu evimin oturma odasına Safranbolu tarzı sedirli kanepeve kütüphane yaptırmıştık. Fakat perde almadım. Zira taa lise yıllarımda başladığım ve yazdan yaza elime aldığım dantel bir perde ucum vardı ki halen daha tamamlamamıştım. Bu tarz bir odaya yakışır hem de değerlenmiş olur diye düşünüp yeni bir perde almamış eski evdeki yatak odasından çıkardığımız kel alaka perdeyi bu odaya takmıştık. Tabi ki ben perde ucunu hala bitiremedim. Şu aralarsa niyetlendim tamamlayayım ve perde haline dönüşsün istiyorum inşallah.

Aynı odaya avize de almadık. Düz ampul sallanıyor ayol! :) Avize alalım istiyorum fakat bizim sedirli oda aynı zamanda oğlanın oyun odası. Top vs atar da tehlikeli olur mu diye düşünüyorum. Yine de ampul yerine düzgün bir çözüm düşünmek gerekiyor.


Asıl bombamı salon için düşünüyorum. 5,5 sene önce evlenirken modern tarzda aldığımız salon takımımızı aynen bu evimize taşımış, bu evin salonu biraz daha geniş olduğu için bu takıma uygun TV ünitesi ve orta sehpayı da marangoza yaptırmıştık. Avizeleri ve perdeleri ise azıcık süslü seçtim ki modernden klasiğe kayalım kayamasak da arada bir yer bulalım.

Bombaya gelince bizim o modern koltuklarda TV izlerken hiç rahat değil. Sırt kısmı çok alçak. Annemle babam için iki koltuk alayım çok da modern olmasın diyorum. Berjer mesela.. İşte beğendiğim bir kaç model tabi ki henüz web sayfalarında gördüm. Gidip birer oturmam lazım.






















Sizce hangisi daha güzel?

Benim salonuma ençok 2. yakışır ama o da hiç rahat görünmüyor. Alış amacıma aykırı. Sondan üçüncünün kırmızısı aslında bence güzel olur. Sırt kısmı da yüksek görünüyor.

Son numarayı da çok beğendim. Fakat kenarlarındaki ahşap kısım siyah kendisi kırmızı olacak. Bu arada ahşapları bir hafta içinde çizik, delik, vs hale geleceği için düşünmemek gerekiyor sanırım.

Projelerimi tamamladıkça paylaşırım inşallah.

5 yorum:

Reng-i Âhenk dedi ki...

Eğer rahatlık da istiyorsan lacivert olan ideal gibi göründü. İnsan bazen ayaklarını toplayıp oturmak da istiyor.

Nil dedi ki...

Rahatlığı denemeden bilemezsin.
Benim eve yapmak istediğim o kadar çok şey var kiii.

sirinanne dedi ki...

Şeymacım, ayaklarımızı toplayıp oturmak için diğer bütün koltuklar oldukça rahat. Bu lacivert olan geniş duruyor. Bir bakmam lazım.

Nilhancım, sana da kolaylıklar diliyorum kendimle beraber...

AslıASLI dedi ki...

Bence Berjer'de kesinlikle klasik alın. Uygun renk ve kumaş seçimiyle bir anda moderne ulaşır. Bu modeller çok rahat görünmüyor gerçekten.
Evde en ufak bir değişiklik bile insanı mutlu ediyor. Kolaylıklar diliyorum.

sirinanne dedi ki...

Bakalım Aslı hanım, klasikler de çok yer kaplıyor. Üzerinde çalışıyorum...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...