11 Aralık 2009 Cuma

İşe dönüyorum


İşe başlamama birkaç hafta kaldı. Negatif manada şafak sayıyorum.

Sanki oğluma daha çok sarılıyor, onu daha çok kokluyorum. Çok özliycem.. biliyorum. Ama evde oturmak da bana göre değil.

Hem gözüm arkada değil. Annanesi var yanında. Önce Allaha emanet tabi ki.


Aslında annanesinin yanına bir de bakıcı bulacaktık. Annem burdayken daha çok ev işleriyle ilgilensin anneme yardım etsin, o kendi evine gitmek istediğinde de bebeğime baksın diye. Böylece annem daha az yorulacak, daha az bize bağlı olcak, daha rahat haraket edecek, gezmek istediğinde fedakarlık etmek zorunda kalmayacaktı.


Ancak doktorumuz domuz gribi zavazingosundan dolayı bakıcı işini biraz ertelememizi tavsiye etti. Aslında şöyle yeni hacca gidip gelmiş aşısını da mecburen olmuş temiz bir kadın bulsak ne güzel olurdu.


Neyse şimdilik annem olacak minik solucanın yanında inşallah. Bu durumda en büyük fedakarlığı da babam yapıyor. Allah ikisinden de razı olsun ne diyim. Anne babalık evladın eşşek kadar da olsa devam ediyor işte...

2 yorum:

mariposa dedi ki...

Ben bebişim 3 aylıkken işe başladım. Ama ben senin tersine işe uçarak gitmiştim, sonra da kendimden şüphelendim ben nasıl anneyim diye... Ama düşündüm ve kocam da onayladı, işe başlar başlamaz kendime geldim, depresyondan çıktım, yüzüm gülmeye başladı, bebişim için de benim için de iyi oldu. Evdeyken 3 gün aynı kusmuklu giysilerle oturur haftada bir anca banyo yapardım, kocamın dediğine göre de suratım hep asıkmış, elim kolum kalkmazdı hiçbişey yapamazdım, tabi bunlar kendini salmışlık ve depresyon göstergesiymiş, ne biliyim. işe başlayınca çok daha verimli oldum.Tabi evde kaynanoşum ve de ayrıca bir bakıcı kadın bulunduğu için gözüm arkada kalmadı. Yoksa bebeği elaleme bırakıp gitmek çok zor, neler duyuyorum yakın çevremden.

İnşallah herşey istediğin gibi olur...

sirinanne dedi ki...

Aslında ilk ayları atlattıktan sonrası daha kolay oluyor. Herşey yerli yerine oturuyor. Bebekle de daha iyi anlaşmaya başlıyor anne.
Gerçi ben logusalık bunalımını pek yaşamadım galiba.
Gene de ilerde çocuk kendi kendine daha çok vakit geçirmeye başlayınca evde olmak bana da zor gelebilir diye şimdilik işi bırakmamaya karar verdim.

Teşekkür ederim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...