21 Aralık 2009 Pazartesi

Son durumlar


İşe başlamama 1 gün kala yeni bir hanım geldi temizlik için.

Aslında salı öğleden sonrası için anlaşmıştık ama yanlış anlaşılma olmuş bugün 12:30da kapıyı çaldı :))


Sonucu merak eden varsa,

ben gene aynıydım: kötü yönetici!!! Bir şeyin yapılması gerektiğini söylerken ince, ezik bir ses.

Bir arkadaşım: "kadın bana çaya gelmiş de ben ona iş yaptırmıyorum ki niye ezileyim" der. %100 haklı ama ben gene de farklı hissediyorum. Ne yapayım...

hanım: fena değildi. En azından "şunu yapmam bunu yapmam, o standartlarda yok, bu tarzım değil" demiyor. Fakat yatak odasının tozunu almadı mesela.

E ne diyim...

Bu kadıncağızın kocasının eskiden durumu iyiymiş fakat iflas etmiş. Yanında çalışanların maaşlarını filan veremeyecek duruma gelince iş yerini kapatmış. Kadın da kocasına destek olmaya çalışıyor. (Bunları da çay saatinde öğrendim tabi ki)

Zor bu işler... Ama neticede başkasına muhtaç olmamak için alın teriyle çalışıyor. Takdir edilecek bir şey tabi ki. Allah yardımcıları olsun.

Haftaya tekrar çağırmayı düşünüyorum.


--------------------------------------------------------------


Cumartesi annanemiz ve çekirdek ailemiz kahvaltıya gittik Haliç'e. Bizim tıfıl son ses çığlıklarla milletin kahvaltı keyfini şenlendirdi(!)

Zeytin yağına batırılmış organik ekmek, çeçil peyniri, yumurta sarısı işte bunlar minik solucanın kahvaltısı.

Ordan da Şişli pazarına uğradık. Mor havuç aldık. Normal havuçun biraz daha az tatlısı. Kokusu filan aynı aynı ay-nı!!


Pazar günü de meşhur alış veriş merkezi Forum İstanbul'a gittik pamuk helvamızı annanesine bırakıp. (5 saat kadar kaldılar bu sefer. Tam bir idman oldu annecim için)

Allahım ne kalabalıktı. Hele akşam üzeri biz ayrılırken otoparklar dolmuş taşmış millet arabalarını caddelere park etmişlerdi. Çok şaşırdım.. Yılbaşı öncesi olduğu için mi acaba bu kalabalık.

Bebeklerini getirenleri gördükçe bizim sıpacığı özledim. Onlarda oğlumu sevdim. Ama onla o kalabalığa girseydik çok huzursuz olurdum herhalde.


Forum İstanbul zannederim güzel bir AVM. Kalabalıktan pek anlayamadım o yüzden herhalde diyorum :) Mescidi de var. Üstelik otoparkta da değil.

4 yorum:

selinka dedi ki...

şirin anne mrb bende aynı senin dediklerini yaşıyorum şunu yaparmısın demek bana cok tuhaf geliyor.kadının yerine kendimi koymadan yapamıyorum,emirler yagdırmak bilmem anlayamıyorum.fazlamı empati yapıyorum.bir insana kızarken bile sen de onun yerinde olabilirsin diye vicdan azabı cekiyorum.eşime dedigim de aynı senin gibi kötü yöneticisin bir kadını bile yönetemiyorsun diyor.şikayet bile edemiyorum.kadınlar gittiginde koltukta inanılmaz yorgun mutsuz bir kadın olarak kalıyorum.annem cok titizsin diyor,arkadaşlarda aynı şeyi söylüyor belkide ondan mı mutsuzum diyorum.lekeleri,tozları gördümmü nasıl görüyorum hemen beni buluyorlar,kapıdan girdigim an herşeyi görüp elime bezi cekip devam ediyorum.dün bende cok yorgundum malesef ve mutsuz,birde kadın neolmuş der gibi suratıma bakıyor ya allahım.cıldırıyorum tabiki içimden.calışınca en azından biraz rahatlarsın.sevgiyle kal.

sirinanne dedi ki...

selinka aslında ben çok titiz biri değilim ama evimi zaman zaman da olsa temiz görmek istiyorum :)
Bunun için yardımcıya ihtiyacım var ama onlar da üzüyorlar...

sumeyye dedi ki...

bende hep evlenınce bı gun bır oda bıgun bır oda yapar bırıktırmem dıyordum..peh hıc te oyle olmuyormus hele de calısınca..evde coluk cocuk hatta es te olmayınca ama toz da olmuyor cok :) camları yıne muaf edelım ama ev sukur kontrol altında :) fakat ancak haftada bır supurup sılebılıyorum :D zaten yasamıyorum kı hepı topu 3 saat oturup yatıyorum ne de olsa ama sızler gıbı olunca naparım bılmem :S bu an'ların kıymetını cıdden bılmelıyım sanırım :)

sirinanne dedi ki...

Evet sümeyyecim kıymetini bil.
Ben de aslında haftada bir süpürüyorum ama işe başlayınca evdeki bütün mesaimi bebeğime harcamak istediğim için bu arayışım.
Bir de annem kalkıp temizlik yapmasın diye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...