13 Ocak 2010 Çarşamba

Kalpten kek

Geçen haftalarda YKM'deki indirim çeklerimizi kullanmak için tekrar gittiğimizde bir kek kalıbı da alayım dedim.

İçlerinden fırsat ürünü olarak geçen kalp şeklinde olan dökme kalıbı aldım.

Bir taraftan da fırında bir kek pişiyordu benim kalıbın aynısında. Onu da tattım: neskafeli kek, güzeldi.



Dökme kalıp hiç denememiştim.

Dışı biraz kuru geldi açıkcası.

Bir de kalıbı mutlaka katı yağla yağlamak gerekiyormuş. Bu da çok hoşuma gitmedi. Aslında diğer kalıplarda da katı yağ kullanınca daha kolay çıkıyor ama keki dökmeden önce sıvıyağla yağlayıp biraz un ya da şeker serpiştirince de gene kolay çıkarılabiliyor.


İşte bu da kalıbımı denemem.





Evde biraz hava alıp tadı kaçmış fındık, badem ve ceviz vardı. Bunlara biraz da aroma olsun diye hindistan cevizi de ekledim ve bayatlamış bu enerji bombasını kekimde kullanayım dedim.


Sonuç olarak: yumurtaları da organik olan bu kek tam şifa kaynağı oldu :)

Lezzeti de güzeldi.

Ancak bir kaç dilim yedikten sonra fotografını çekebildim :)

Fırından çıktığında dışı hakikaten kuru oldu ama sonra saklama kabında rutubetlenip dışı da yumşak oldu.


Yemek blogu gibi oldu ama, afiyet olsun :))

3 yorum:

e. t. dedi ki...

oohh afiyet olsun.
bende hep dökme kalıp kullandım ve hiç katı yağla yağlamadım. sıcakken ıslak ben üzerine koyup iyice soğumadan çıkartıyorum. bir problem olmuyor.
geçenlerde silikon kalıp aldım. denedim. O da fena değildi.

Hatta pazar günü kahvaltıya gelecek olupda gelemeyen misafirlerim için yapmıştım :)
ve ne tevafuktur ki bende hindistan cevizli yapmıştım :)

selinka dedi ki...

malesef katı yaglamak gerekiyor bende cok teknik denedim olmadı birkeresinde misafir için yaptıgım keki 2kadın ne yaptıysak cıkaramadık sveta beni öldürecekti.kızdı keki neden katıyaglamadın diye bende unlu yapmıştım kremayla üstünü örtmüştüm kötü görüntü kapansın diye.ben margirin hiç kullanmadıgımiçin tereyagıyla yapıyorum.sevgiyle mutlu kal şirin anne.

sirinanne dedi ki...

E.T.cim
Ben de şimdiye kadar hep silikon kalıp kullanıyordum. Ama silikonda kek çok pufpuf olmuyor.
Ama kalıptan keki çıkarmak çok kolay oluyor.
Selinkacım, ben de tereyağı kullandım. Fakat sıvı yağ da deneyeceğim bu kalıpta. Misafire değil tabi ki :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...