25 Kasım 2010 Perşembe

Bebeklere papyon yapımı







1. Öncelikle oğlunuza bir çift deri patik alıyorsunuz.



2. Üzerindeki kurdelaları çıkartıp erkek moduna sokuyorsunuz.







3. O kurdelaları saklıyorsunuz. Çöpçü anne misali.







4. Üzerinde çiçek, böcek ve ya envai çeşit hayvanatın olmadığı düz siyah bir papyon bulamayınca saksıyı çalıştırıyorsunuz.




5. Son gece (arefe gecesi) bu kurdelayı papyon yapmaya koyuluyorsunuz. Ancak kaç gündür nasıl yaparımı zihninizde canlandırdığınız halde yumurta kapıya dayanmadan harekete geçmeyen bünyenizi gece 10'dan sonra harekete geçiriyorsunuz.




6. Terziliğine son derece güvendiğiniz annenizin mutlaka dolabında siyah bir lastik vardır diye düşündüğünüz için 'anne...' diye sesleniyorsunuz ancak annenizden sizi memnun edecek cevabı alamıyorsunuz.




7. Dikiş makinesinin gözünde annenizin birkaç parça siyah likralı kumaşını buluyorsunuz. Hemen kafanızın epsilon komşuluğunda bir yıldız parlıyor.


8. Makası alıp bunu uygun şekilde inceltiyorsunuz. (Ama makasınız illaki kör olacak, yoksa böyle yamuk kesmeniz çok zor olur.)




9. Yılık yamuk kesilen kumaş parçasını adam etmek için kenarlarını üşenmeyip sürfile yapıyorsunuz.



10. Deri kurdelayı kumaş parçasının ortasına uygun şekilde dikiyorsunuz. (Bu aşama hiç kolay değil. Deriyi dikmek güç gerektiriyor. Ben eşimden yardım aldım.)İki ucunu birleştirmek için de bir uca düğme dikiyorsunuz diğer uca da düğmeye uygun bir yırtıkçık açıyorsunuz.






Ve 10 adımda oğluşunuza papyon yapmış oluyorsunuz.




Bizim delikanlı papyonuna-yeleğine-gömleğine bakmadan koltuklardan kucaklara, kucaklardan halılara, halılarda sehpalara atladı zıpladı hiiiç durmadı. Dolayısıyla popyonu muntazam, gömleği jilet gibi değildi. Yukardaki fotograf en dağılmış hali.




Fakat gene de bence bu papyon, bu bayram bizi gayet güzel götürdü. Görenler çok beğendi. Kimseye çakma olduğunu söylemedik tabi ki :)))

4 yorum:

Pelin G.K dedi ki...

benimde iki kez papyon arama tecrübem olmuştu. uzun arayışlar sonunda bir mağaza sahibi; sünnet kıyafetleri satan yere git demişti. Orada seten olan krem, siyah, bordo renkli papyon bulabilmiştim. diğerini de cadde üzerindeki mağazadan değilde ara sokaktaki bir mağazadan bulmuştum :)
tabi her girdiğin yerde bu daha küçük annesi buna mı alıyorsun sorularıyla da karşılaşıyorsun :))

e. t. dedi ki...

afferin sana :)
çok güzel olmuş.
benim gibi sürfile kelimesinin bile anlamını bilmeyen birinden de aferin aldın ya :P

Adsız dedi ki...

Bu kadar maharetli bir eş nasip ettiği için Rabbime hamd-u senalar olsun...

Anne ve Bebisi dedi ki...

Muhtesem :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...