3 Şubat 2011 Perşembe

İyi şeyler

Ölümler, katliyamlar derken kötü, kasvetli günler geçiriyoruz. Ama bir önceki postun devamı olarak güzel bir gelişmeyi eklemek istedim. Gene habertürkten:

Bakanlık kötü şekere el koydu

Bakanlık kötü şekere el koydu

Sağlık Bakanlığı, önümüzdeki günlerde “nişasta bazlı şeker” konusunda uzmanların katılımıyla bir “bilim kurulu” toplayacak. Çikolatadan içeceğe kadar geniş bir yelpazede sofralarımıza gelen, kalp, karaciğer yetmezliği ve kanser gibi pek çok hastalığa neden olduğu iddia edilen ve birçok ülkede yasaklanan “nişasta bazlı şekerli gıdalar”ın Türkiye’de sıklıkla tüketiliyor olması tartışmalara neden oldu. Sağlık Bakanlığı, üniversitede görevli hocalar ve konunun uzmanlarından oluşan bir “bilim kurulu” toplanacağını açıkladı. Bakanlık, kuruldan çıkacak sonuca göre yeni düzenlemelere gidilebileceğini belirtti. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı yetkilileri ise konuyla ilgili inceleme başlattıklarını aktardı.

2 yorum:

annelili dedi ki...

Güzel bir haber...

zayiflamamlazım dedi ki...

Bence geç bile kaldılar. Bakkallarda 50,100 kuruşa markasız içinde ne olduğu belli olmayan bir dünya şey satıyorlar. Çocuklarda ellerine geçen her parayı bunları alarak harcıyor.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...