Bugün iş yerinde çoook rahat olmamızı fırsat bilip bayram öncesi blogu tatlandırayım dedim.
Uzun günlerin neticesi sanırım bu ramazan, blogu yemek bloguna çevirdim gitti. Olmuşken bir de tatlımız olsun dimi ama..
Soğuk şerbetli oluşundan dolayı asla yakmayan çok hafif bir tatlı oldu.
Tarife geçiyorum.
Malzemeler:
3 yumurta
1 kahve fincanı yoğurt
4 kahve fincanı şeker
4-5 kahve fincanı un
1 kahve fincanı irmik
1 paket kabartma tozu
4-5 damla limon yağı
Şerbeti için:
2 su bardağıdan biraz az şeker
3,5 su bardağı su
Hazırlanması:
Önce şerbeti için 3,5 su bardağı suyun içine 2 su bardağından biraz az şekeri ilave edelim ki kek hazır olana kadar şerbette hazır olsun. Su kaynatılmayacak oda sıcaklığında olacak.
Daha sonra keke geçiyoruz.
- Yumurtaları şekerle uzun uzun çırpıyoruz. Yoğurt ilave edilip çırpılmaya devam ediyoruz.
- Unu ve kabartma tozunu ilave edilip çırpıyoruz.
- İrmiği de eklenip karışırıyoruz.
- Yağlanmış fırın tepsisine döküyoruz. 170 derece fırında 30 dk kızarana kadar pişiriyoruz. Kontrol ediyoruz zira pişmesi süresi fırından fırına değişebilir.
- Pişirdiğimiz keki fırından çıkarıp 5-10 dk kadar bekletiyoruz. Ve ardından şerbeti döküyoruz.
8 yorum:
Ben şerbetli tatlı sevmem ama çok güzel görünüyor, puf puf...
Evet, bunu sen bile sevebilirsin.
sevgilerimi yolluyorum
revani tadinda:)))))))))))
bayramda gelen misafirler tatlıya el atmayınca hepsi bize kaldı iyi mi :D
cok severim ancak nasil yapilacagini bilmiyordum, cok tesekkurler tarif icin :)
www.stylishtimes.net
Harika gözüküyor gerçekten. Denemek lazım ;) Ellerine sağlık annecik :)
Afiyet olsun Seyhan ve Ayşe
offf çok leziz duruyor mutlaka deniyeceğim:))
Buarada blogunuzu çok beğendim ve hemen bu siteye katıl kısmını tıkladım bile izlemedeyim:)))
Sizi de benimkine beklerim
komirra.blogspot.com
Yorum Gönder