3 Ağustos 2012 Cuma

Süleymaniye'de İftar


Daha önce ramazanda restaurantları tercih etmediğimizi söylemiştim sebepleriyle.

Fakat her sene Süleymaniye'ye gitmezsek olmaz. Eee Süleymaniye'ye gidip de kuru fasulye yemezsek de olmaz. Üstelik buradaki kuru fasulyeciler her zaman yoğun çalışıyorlar. Tabi ki ramazanda iftar vakti ekstra yoğunluk oluyor. Ki adamlar da kaç sıra ekstra masa atıyorlar. Fakat servis konusunda beklentiyi azıcık düşürünce sorun olmuyor. Ayrıca burada sabit bir iftar menüsü yok. İstediğin kadar kuru fasulye yiyorsun. İstemezsen çorba almıyorsun. Gibi gibi..


Her zaman Erzincalı Ali Baba'yı tercih ederdik buradaki kuru fasulyecilerde. Bu sene bir değişiklik yapmaya karar verdik. Zira Ali Baba'nın müşteriye tavrı çok sinir bozucu. Sanırım kendilerini vaz geçilmez görmeye başladılar. E, biz bu sene vaz geçtik ve çok da memnun kaldık. Geçen sene Ali Baba'da kötü de bir tecrübe yaşadığımız için daha cesur davrandık. Kuru fasulyecilerin tam köşesindeki Ali Konak Kanaat Lokantası'na gittik. Ali Babanın kurusundan daha başarılı geldi bana. Denemeye değer. 
İftara bir saatten fazla zaman kala bir masayı rezerve ettirdik. O saatte bile sadece ilave masalarda yer kalmıştı. Gidecek olursanız aklınızda olsun, sonra aç kalmayın.


Masamızı ayırttıktan sonra cami çevresinde dolanmaya başladık. Ömercik fıskıyelerde ıslanırken öyle mesuddu ki :)



Caminin yan tarafında iftar programları çekiliyordu. Sanırım TRT'nin programı burada çekiliyor. 


İftar yaklaşınca geçtik masamıza. O kalabalığın tek yürek olup iftarı beklemesi ne güzel.





Hadi Allah kabul etsin....



5 yorum:

buğday taneleri dedi ki...

iftarda süleymaniyenin yanı başında, ezan okunmaya başlayıp herkesin sessizce iftarını açması. ne yediğin önemli değil atmosferi bile doyurur insanı. İstanbulda olmak vardı ramazanda. çok özendim :)

Tazekahve dedi ki...

Biz de O tv yayınlarından izliyoruz o atmosferi :) Merak ettim o kurufasulye olayını da nasıl yoğun olunuyormuş ki öle sürekli :) İnşaallah tecrübe etmek şansımız olur bir gün diyelim Allah kabul etsin annecik ;)

sirinanne dedi ki...

Meralcim, en kısa zamanda yeniden o atmosferi tadmanı dilerim.

Sevgili tazecik kahve sana da en kısa zamanda istanbul'da ramazanı yaşamak nasip olur inşallah.

Syhn dedi ki...

Allah kabul etsin. valla bu sene orda iftar etmeyi kafama koymuştum ama yolu göze alamıyorum şimdi de. bugün arkadaşım msj attı ordan tam seninlik diye :D

sirinanne dedi ki...

Seyhan, bence gitmelisin. Senin gibi birine yol dayanmamalı..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...