Geçenlerde iftar için iş yerinden bir arkadaşın verdiği tarifi denedim.
İş dönüşü önce markete gidip hindi ve diğer eksikleri aldım. Daha sonra da eve gidip bu böreği (aslında ana yemek sayılır), yorum katılmış yayla çorbasını ve soğuk şerbetli revaniyi iftar için hazırladım.
Çok hamaratım biliyorum :D
Şimdi tarife geçiyorum:
Malzemeler:
- 3 yufka
- sıvı yağ
- bir tavuk göğüs eti
- karabiber
- 1 diş sarmısak
- yoğurt
- tereyağı
- kırmızı biber
- salça
Yapılışı:
- Tavuk eti haşlanır. (Ben hindi kullandım) Etleri didilir.
- 3 yufka fırın tepsisine tek tek arasına zeytin yağı sürülerek alınır. (Bol bol yerleştiriyoruz)
- Bu şekilde yufkalar fırında biraz pişirilir.
- Fırından çıkarılan yufkalar azıcık ılıyınca ılık olan tavuk suyu bir güzel yufkaların üzerine serpiştirilir.
- Üzerine de didilmiş tavuk serpilir.
- Karabiber de ilave edilir.
- Daha sonra malzeme içte kalacak şekilde dürüm şeklinde sarılır.
- Üzerine sarımsaklı yogurt onun üzerine de tereyağında yakılmış pul biber ve salça dökülerek servis yapılır.
Çok kolay değil mi? Afiyet Olsun..
Bu arada blog ramazanda yemek bloguna dönüşüverdi. Çok mu acıkıyorum nedir ;)
6 yorum:
Şahane görünüyor ellerine sağlık, tarifkoliğe rakip mi geliyor yoksa? :))
hiç yemedim ama denemeye değer. ki içinde sarmısaklı yoğurt olan herşey benim için nefistir.
Öznur, Tarifkoliğe rakip olmak ne haddimize canım. Bizim ki günül eğlencesi..
Nilhan, Sarmısaklı yoğurt gerçekten lezzeti çok arttırıyor.
amanın bu ne güzel birşey böyle...
canım çekti...
canım ellerine sağlık...
sevgiler....
Ohh ohh afiyetler olsun :) Çok güzel bir menü olmuş o, hamaratız herhalde evet ;))
Tadi da goruntusu kadar guzel... Kocan
Yorum Gönder