29 Haziran 2009 Pazartesi

Öksürmesin


Minik oğlum öksürüyor...


Geçen cumartesi doktora gittik. Radevumuz vardı, aylık kontrolü için. Ama birkaç gündür öksürüyordu iyi denk geldi. Doktorumuz muayene etti. Bogazında pütürlük varmış. Ciğerlerine filan inmemiş.

Üşüttük mü acaba dedim ama hiç üşüyeceği birşey de yapmıyoruz. Gerçi biraz fazla terliyor. Belki terini koruyamıyoruzdur diye düşündük. Aslında ter bezine filan alışsın istemiyorum. Ancak ilk sene hastalanıp da antibiyotik, vs. almasını da hiç istemiyorum.

Doktorumuz gece çok terliyorsa yatmadan önce önüne arkasına kağıt havlu koyun sabah kaltığında onları alın dedi.

Sonra kuzey avrupadaki insanların nasıl ince giyinip de hastalanmadıklarını filan konuştuk. "Aslında soğuk hasta etmez insanı, sadece vücudun direncini düşürür. Eğer mikrop varsa daha kolay hasta olursunuz" dedi. "Yurtdışında hiç hasta olmayanlar Türkiye'ye geldiklerinde hasta oluyorlar. Biz çok sıkışık yaşıyoruz. Metrekareye düşen insan sayısı biz de çok fazla. Böyle olunca da virüsler çok hızlı yayılıyor." dedi.

İşte böyle demek ki İstanbul hasta ediyormuş bizi :))

Haftasonu nereye gitsek sanki bütün İstanbul oraya gelmiş gibi. Gene de AVM'dense çocukları açık havada dolaştırmak en güzeli.

Pazar günü de sarı kafa (oğlum oluyor kendisi) ilk düğün törenine katıldı. Terastaydı düğün ancak sağnak yağış sebebiyle içeri taşındı. İnşallah o yağışta daha fazla üşütmemiştir. Sabahları biraz fazla öksürüyor gün içersinde azalıyor.
Ve bugün öğle uykusunda rekorunu kırdı 2 saate yakın uyudu. Ama sanırım ona 2 saat de yetmiyor. Şuan gene huysuzlanıyor.
Bakmam lazım....

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...