5 Nisan 2010 Pazartesi

Dullar


Cumartesi anneciğimin sevdiği tiyatro etkinliğini gerçekleştirmek üzere Kadıköy'deydik. Maksat kadıncağız açılsın.
Haftanın 5 günü evde, kendi yurdundan yuvasından uzak... Annem için ne desem, ona ne kadar teşekkür etsem, nasıl dualar etsem azdır. Öyle büyük bir fedakarlık yapıyor ki bizim için.
Allah razı olsun ne diyim!!!

Önünü senelerce buluşma noktası olarak kullandığımız Haldun Taner'in sahnesini ilkez gördüm.
Çok ufakmış...

Oyunun adı 'DULLAR'
Belediyenin sitesinden oyunla ilgili bilgi şöyle:
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Ocak ayının son haftasında Dullar adlı yeni bir oyunla izleyicilerin karşısına çıkıyor. Günümüzde oyunları en çok sahnelenen Alman yazarlar arasında yer alan Fitzgerald Kusz’un yazdığı, Hülya Karakaş’ın yönettiği oyunun prömiyeri 27 Ocak 2010 tarihinde gerçekleştirilecek.
Dullar, tüm hüznü ve neşesiyle dulluk durumunu ele alan, farklı yaşlarda dul kalan kadınlar hakkında komik ve grotesk, ama aynı zamanda trajik sahnelerle dolu bir revü. Alman yazar Fitzgerald Kusz’un 2004 yılında kaleme aldığı oyun, yüzyıllardır dramatik biçimde ele alınan dulluk durumunu, farklı bir açıdan mizahi bir bakışla sahneye taşıyor. Gencinden yaşlısına kocasını yitiren kadınların yeni bir hayat kurma mücadelesindeki farklı tutumlarını hüzünlü ve komik biçimde sunuyor.

Çevirisini Sibel Arslan Yeşilay’ın, müzik direktörlüğünü Selim Atakan’ın, sahne tasarımını Rıfkı Demirelli’nin, kostüm tasarımını Eylül Gürcan’ın, ışık tasarımını Cengiz Özdemir’in, efekt tasarımını Umut Yüzbaşıoğlu’nun, dans düzenlemesini İbrahim Ulutaş’ın yaptığı oyunda; Güzin Özyağcılar, Hale Akınlı, Süeda Çil, Neslihan Ayşe Öztürk, Hülya Karakaş rol alıyor.
Güzel, eğlenceli bir oyundu.
Çok da önden izleyebildik (3. sıradaydık) Bu da hoştu.
Bir az boynum ağrımadı değil ama bu kadar yakından olunca sahnenin içinde gibi oluyor insan, güzel bir his. Ama kesinlikle en önde oturmak istemezdim.
Listemdeki diğer oyunlara da gitmek istiyorum ama sanırım mayıs sonunda, belki daha da erken tiyatro sezonu kapanıyor. Gerçi yazın da açık hava tiyatroları oluyor. Bildiğim kadarıyla kışın çok tutan, müzikal tarzı oyunları açık havada da oynuyorlar.
Minik canavara babası baktı sağ olsun. Biz de anakız 1,5 saat keyif yaptık.
Bu aralar pek bi etkinlik havalarında gördün kendimi :P
Her haftasonu bir etkinlik bir tiyatro bir gösteri
neoluuyoo!!!
Devamı da gelir inşallah....
Bir de ödül gelmiş bana. Onu da bir sonraki sefere artık.

2 yorum:

e. t. dedi ki...

valla öyle...
biz asosyal kaldık yanınızda. artık konuşacak konuda bulamayız :PPP

Adsız dedi ki...

iyi valla anne yanında gez doz.sevgiyle mutlu kal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...