18 Ekim 2012 Perşembe

Bayram Traşı



Doğduğundan beri hiç kestirmemiştik.

3 aylık kadardı doğumdaki saçları döküldüğünde.

Kıvırcıklar bazen düğüm olduğunda makasla müdehale kaçınılmaz oluyordu.

Önce '2 yaşına gelsin' diye beklettim babasını ve dedesini.

Daha sonra 'Biraz daha uzasın'larla geçiştirdim.

Kendisi ise istekliydi her daim saçlarını kestirmeye.

Öyle yakışıyordu ki o bukleler bir türlü kıyamıyordum. Sırf onların zıplayışıyla Ramazan etkinliklerindeki dans yarışmasında son 3'e bile kalmışlığı vardı ben nasıl kıyayım...

Fakat çocuk kreşte bile 'kıza benzediğiyle' ilgili sözler sarf edince tüm egolarımı bir kenara bırakmam gerektiğine karar verdim. Zira oğlanın fabrika ayarları bozulabilirdi.

'Oğlum kimin saçları gibi kestirelim' diye sordum, okuldan bir arkadaşının ismini vereceğini bekleyerek. O ise 'babamkiler gibi' cevabını verdi. 'Oğlum babanın saçı yok ki' diyemedim haliyle 'Peki' dedim :))

Ve  tarihler 16 Ekimi gösterirken kreş çıkışı biz berberin yolunu tuttuk. Hani şu içi oyuncaklı filan olan çocuk berberlerinden birine gittik fakat 15 gün kadar kapalıymış. Ben hemen 'tamam o zaman sonra bakarız' filan demeye başladım ki. Babası düz bir erkek berberini gösterdi: 'İşte şurada kestirelim' Yine kaçacaktım ki olmadı.

Bunca direnmemin bir sebebi de bir daha o buklelerin geri gelmeyecek oluşu zira gözüne girmeye yeltenenleri kısaltmıştık. O bölgeler artık dalgalı olmuştu. Benim de babasınında bebeklik saçlarımız Ömerciğinki gibi kıvırcık. Fakat şimdi dalgalı, tabi dökülmeyenler :) Miniğin de gelecekte saçları dalgalı olacak gibi. İnşallah kaderi babasına benzemez :)

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Bayram traşı hayırlı olsun.Güle güle kullansınn yakışıklı :)

Syhn dedi ki...

yeteri kadar direnmişsin bence tam vaktiymiş :D
sağlıkla büyüsün gür saçları olsun ;)

sirinanne dedi ki...

Teşekkür ederiz ablaları :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...