6 Şubat 2009 Cuma

Yeni gün Eski hafta

Bir hafta daha bugün bitiyor ve geriye 5 haftamız kalıyor.
Haftaya da işe gelip sonra ayrılmayı düşünüyorum. Ama evde de sıkılıyorum bakalım belki son haftamda da çalışırım. İş yerinde yoğun bir tempom yok. Hamile olduğumu söylediğimden beri iş yerinde yeni görev verilmiyor eski işlerimin takibine devam ediyorum sadece, çok nadir yoğunluk oldu eski işlerimle ilgili. Hele son zamanlar iyice sermiş durumdayım. Ama halim de yok, sanki kafam da eskisi gibi çalışmıyor :)
Haftasonu bebek mobilyası konusuna nokta koymaya karar verdik. Yani yaptıracaksak nereye yaptıracağımıza, yaptırmayacaksak da yaptırmayacağımıza karar vermemiz lazım.
Pazar günü de okuldan bir arkadaşıma kahvaltıya davetliyim. Aslında gezmeye gidecek olmama sevinsem de ayaklarımı yukarı kaldırıp yatmam gerektiği için bu durumda şişmiş ayaklarla bir hafta daha gezeceğimi düşünmek bile istemiyorum. Korkunç.

Ömercik haraketli bir bebek olacakmış gibi. İçerde baya hareketli de... Çok çok hoş bir şey onun hareketlerini hissetmek. Keşke ona daha çok vakit ayırabilsem. Evde olmak, onla doğmadan önce daha fazla vakit geçirebilmek için de iyi olacak inşallah. Bir de dua etmek için. İşe geldiğim günler akşama tamamen tükenmiş oluyorum. Dua etmek, kuran okumak istiyorum ama bir an önce uzanma isteği ağır basıyor malesef. Aslında hamilelik dua etmek için çok iyi bir fırsat. Değerlendirmek lazım.

Bir de evde hiç iş yapamıyorum. Temizliği zaten uzunca bir süredir ben yapmıyorum ama rutin olarak dağılan evi toplamak lazım, canım eşim de tembellik yapıyor. Dağınık dağınık oturuyoruz biz de :)

Okunacak bir sürü kitap var. Ve bugün de 8-9 kitap siparişi verdim. Hangi ara okuyacaksam! Kitapların hepsi bebeklerle ilgili.

Şimdilik havadisler bu kadar...

3 yorum:

Anne ve Bebisi dedi ki...

Merhabalar,
bebis hayirli olsun :) Saglikla kucaginiza alirsiniz insallah.
Ben tricotti denilen bir sling almistim. Aldigim web adresini aradim simdi internette ama bulamadim. Kagitlarini atmistim. Ancak pek cok sitede satiliyor ve aralarinda cok fiyat farki yok. Size bu aksam adres gondermeye calisirim.

Ancak sunu soyleyeyim, dikis makinaniz varsa kolayca dikilecek cok basit bir sling tricotti. Hatta diken arkadaslar vardi, isterseniz ben size fotograflarini cekip, olculerini alip gonderirim. Iki ucu birbirine dikilmis bir kumas parcasindan olusuyor :) %100 pamuklu bir kumasla istediginiz akdar, istediginiz renklerde slingler dikebilir ya da diktirebilirsiniz. O zamanlar dikis makinam olmadigi icin almistim ama simdi makina :) ikinci bebis icin bol bol evde dikmeyi dusunuyorum. Yine de kakrar sizin, aksama web adreslerini gonderirim.

Slingin kalca cikikligi vb konularda hic bir tehlikesi yok. Hatta inanilmaz faydalari var bebek icin. Benim blogun sol ust kosesindeki search blog yazan kutucuga sling yazip aratirsaniz yazdigim yazilari bulabilirsiniz. Psikolojik ve fiziksel gelisimleri icin cok ama cok faydali.

Simdilik sevgiler ve bol bol dinlenmeler :))

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

selam
ben de sling tutkunlarındanım ve şu adresten aldım. (ben 39 tlye almıştım şimdi 25 olmuş)
http://urun.gittigidiyor.com/BABY-SLING-TASIMA-CANTASI-ANA-KUCAGI-KANGURU_W0QQidZZ15591479
ayrıca kundaklamak kalça çıkığına yol açmıyor. tabi sımsıkı sarmalamamak koşuluyla...
kollarını belli bir açıyla sarmak, bebeklere güven hissi veriyor. ayakları değil tabii.
mothercarede hazır çok güzel kundaklar var
hayırlı hamilelikler dilerim

sirinanne dedi ki...

Sevgili anne ve bebişi,
ben de slingleri dikmeyi düşünüyorum ancak sağlıklı bir kumaş da aynı fiyata gelebilecek. Aslında emin de değilim. Eğer dikenlerden ölçülerini vs. alıp bana gönderirseniz sevinirim.

Hülyacım,
verdiğin linke baktım fiyat güzel ama bu tek umuza takılanlardan omzum ağrır diye düşünüyorum?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...