7 Temmuz 2010 Çarşamba

İtalya Notları: 2. Siena

İtalya notlarıma kaldığım yerden devam ediyorum...


Gezimizin 3. günü sabah araç kiralayacağımız içi tekrar havaalanının içine girdik. (Önceki gece internetten kiraladığımız aracı almak için)



Aracımız Fiat Punto idi. Kullanımı gayet güzel, düz vites ama hiç sorunlu değildi. Kliması da gayet iyiydi. Ben aracı çok beğendim doğrusu.




Roma'dan ayrılıcaz ama GPS bizi tarlalara doğru götürmeye başladı. Sonra ayarlarını düzeltmemiz gerektiğini anladık. İstanbul'da kullandığımız GPS'e internetten Avrupa haritası satın aldık ki araç kiralarken bir de GPS parası vermeyelim diye. Sanırım şuan çok ufak bir karımız var. Fakat daha sonra başka avrupa ülkelerinde de kullanırsak karımız artar diye düşünüyoruz :)







Neyse, az gittik uz gittik.. Dilimde "Siena'nın yolları taştan sen çıkardın beni beni baştan, aman Siena'lım...." şeklinde bir türkü ile vardık Siena'ya.








İç karartıcı bir orta çağ kasabası görünümünde Siena... Kahve rengi, kirli binaları bana hep Engizisyon mahkemelerini hatırlattı. Sanki o çirkin evlerden pis sakallı bir papaz çıkacak 'dünya yuvarlak' diyeni yakalayıp zindana atacak, işkence yapacak gibi. Muhtemelen bunun gibi görüntülere sahne olmuştur bu şehir zamanında. Film seti gibi zaten...



Şehirde yürüdük, yürüdük.. Hiç beklemediğim bir zamanda karşımıza geniş bir meydan çıktı Piazza del Campo. (İtalya genel olarak böyle bir ülke beklenmedik bir yerden şahane bir tarihi eser ya da şahane bir meydan çıkıyor)



Yılda iki defa at yarışları düzenleniyormuş bu meydanda. O zaman tıklım tıklım olurmuş. İyi ki 2 temmuz ya da 16 ağustosta burada değiliz dedim doğrusu..

İşte burası çok hoşuma gitti. Ferah bir meydan, turistler yerlerde.. Etrafında Torre del Mangia, Palazzo Pubblico, elbette bir çeşme ve kafeler..
Ben oturdum bir kafeye siparişimizi verdik. Beklerken babasının elinden tutup yürüyüş yaptı bizim ufaklık. Bu ona çok iyi geldi. Bana da :)


Buradan Siena Duomo'sunun olduğu meydana yürüdük. Gene iç karartıcı ortaçağ sokaklarından. Burda yaşayanlar için kötü bir durum ama gezmek için hoş bir yer, farklı bir tecrübe..




Öğle yemeğimizi de yemiş olmanın verdiği rahatlıkla tekrar koyulduk yollara. İstikamet Floransa, orada kalacağız.

1 yorum:

e. t. dedi ki...

ooo gezi yapılmış, notlar alınmış, yazısıda yazılmış ;)
Siena mı?
Gitmeden önce ne gerek var dediğim, eşimin ısrarıyla gittiğim, gidincede çok sevdiğim yerlerden biri.
Haklısın biraz hatta fazlasıyla korkutucu yerleri var ama be yinede o daracık ve bir ortaçağ film sahnesinde hissettiren sokaklarından çok hoşlandım.
üstelik biz daha çok gece gezme imkanı bulduk :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...