3 Ağustos 2009 Pazartesi

Haftasonu


Bızdıkla haftasonları güzel geçiyor. İstanbul dışına pek çıkmasak da gezilerimizin tadını çok kaçırmıyor. E tabi bebek bebekliğini yapacak. Hiç acıkmasın mı, altı kirletmesin mi ya da kucak istemesin mi bu çocuk!


Bu haftasonu hiiiç kucaktan inmedi. Daha doğrusu inmeye fırsatı olmadı. Seven sevene. Bir organizasyonda boy gösterdi küçük bey ve sempatikliğiyle gönülleri feth etti.

Hava çok sıcaktı. Tam da en sıcak olduğu anda yağmur yağması, hem de bardaktan boşalırcasına yağması ne de güzel oldu. Yağmura boşuna rahmet dememişler. Herkes bir güzel ıslansa da bence harika oldu.


Yağmurdan sonra sanki daha bir bunaltıcı oldu hava. Bizim de ayrılma vaktimiz gelmişti. Zira bu sefer şu ekolojik pazara gitmeye kararlıydık. İyiki de piknikte daha fazla oyalanmamışız zira pazarcılar toplanmaya başlamışlardı biz vardığımızda. Hatta bazı tezgahlar tamamen toplanmıştı.


Patates alacaktım mesela yoktu. Domates delisi olarak domates aldım. İnce kabuklu mis kokululardan bulamadım ama kalın kabuklu mis kokululardan vardı. Çilek mevsimi geçmemiş miydi? Çilek vardı hem de mis kokulu :) hemen aldık. Dolmalık biber, taze fasulye, şeftali, erik bulabildiklerimiz. Karpuz aldık ama kabak çıktı :) Organik diye yiyoruz tatsız tatsız :) Karpuzcu kadın şeçmeseydi eşimin başının etini yerdim bu ne biçim karpuz diye :))

Pazar sabah 5-6 gibi açılıyormuş, yazın 16, kışın 14 gibi toplanıyormuş. Biz vardığımızda 16yı geçiyordu. Bundan sonra önce pazara uğramak sonra gezmeye gitmek gerek diye düşündük.


Pazar günü ise hiiiç evden çıkmayı planlamıyorduk. Zira bir sürü koli var yerleştirilmeyi bekleyen. Ancak işimiz çıkınca mecburen evde kalıp iş yapamadık.

Artık yerleşmemiş evi gördükçe başıma ağrılar giriyor. Çünkü koca bir haftasonu geçti hiç birşey yapmadan. Haftaiçi zaten birşey yapamıyorum. Sinir oluyorum şuan kendi kendime.

Ama yapacak birşey yok.

1 yorum:

e. t. dedi ki...

hıııım demek o karpuz organiiktiii.

organik diye kelek karpuzuda yedirdiler demek.

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...